2009. január 17., szombat

BSG-S04E11

Helyi idő szerint 04.00-kor újra elkezdődött. Nyár vége óta vártam rá, mióta az utolsó részt sikerült megnéznem, és csak sokasodtak a kérdések (köszönve a hazai rajongókat összefogó Freevonak, akinek blogját itt had ajánljam szerényen: http://www.battlestar.freeblog.hu/).
Miután pedig a fordítás is elkészült (kösszönet CicMaxnak! Emellet jobbulást, és további ilyen színvonalas munkákat!), szinte temlpomi áhítattal néztem végig.

Erős kezdés volt. Csupa olyasmi, amire - szerintem - senki sem számított. Az eddig részekben látottak 180 fokos fordulatot vettek, ismmét a semmi sem az ami érzése uralkodott el. A minden véget ért és minden elkezdödött. A pénzhiány (ahogy olvastam) és a hollywoodi irósztrájk miatt szinte csak egy kamaradrámát forgatott le Ronald D. Moore csapta, de a CGI és az űrcsaták valahogy most nem is hiányoztak.

Ugyanis sikerült elérni azt, ami sorozat esetében nagyon ritkán sikerül: innen bármerre folytatódhat a történet. Lehet ógörög tragédiákhoz hasonló katharzis a vége (minden felemelően elpusztul), de lehet megnyugtató és mindenki számára elfogadható (a jó elnyeri jutalmát stb.)
Lehet...

Rohadt messze van még a jövő szombat!

Nincsenek megjegyzések: